5 - Stapelen of verzamelen

Gepubliceerd op 13 november 2023 om 11:41

In het vorige artikel hebben we het al even over vergiftiging gehad. We willen daar nog iets aan toevoegen. De vergiftiging die plaatsvind door het consumeren van bewerkt, bespoten en verwerkt voedsel, is subtiel, slinks en vaak niet direct merkbaar.(behalve als men bijvoorbeeld een allergie heeft ontwikkeld en daar vrijwel direct op reageert) Het is een vorm van vergiftiging die gebruikt maakt van het mechanisme; stapeling of verzameling. Met andere woorden: de gifstoffen stapelen zich op, of verzamelen zich op één bepaalde plek. Denk bijvoorbeeld aan zware metalen vergiftiging. Of vergiftiging door de chemische ingrediënten van pesticiden of insecticiden en onkruidverdelgers zoals Roundup.

Het gaat lange tijd goed, misschien zelfs jaren, dat wil zeggen, er zijn nog geen merkbare gezondheidsklachten. Maar onderhuids kan het lichaam bezig zijn om te stapelen of te verzamelen. Totdat het punt bereikt wordt waarop de ruimte in het lichaam niet meer voldoende blijkt om de constante instroom van gifstoffen nog 'netjes' op te ruimen.(denk aan uitgezaaide kanker)

Nogmaals: puur omdat een product wordt toegelaten op de Nederlandse danwel Europese markt, betekent niet automatisch dat het ook veilig is om structureel te gebruiken. Dat geldt voor voedingsadditieven, maar zeker ook voor de pesticiden, insecticiden en de verdelgers. We hebben al eerder het voorbeeld van tabak, DDT en asbest genoemd. Daarvan werd ook pas jaren na de introductie bekend gemaakt dat het meer kwaad berokkende, dan dat het heilzaam bleek voor mens en dier. Belangen van bedrijven en multinationals worden vele malen groter geacht dan het belang van de volksgezondheid.

Als we kijken naar hoe geraffineerd de voedingsindustrie te werk gaat dan is het niet vreemd dat het aantal chronische ziekten, spierziektes, hersenaandoeningen explosief stijgt de afgelopen jaren. We verkeren onder een chronische staat van vergiftiging. Als we puur kijken naar de supermarkten en de toeleveranciers van de meeste producten, begint de vergiftiging al vanaf de geboorte. Als de baby door welke reden dan ook, geen moedermelk meer krijgt(het kan zelfs zo zijn dat de moedermelk giftig is voor de baby, waardoor de baby zelf al aangeeft het niet te willen drinken), dan gaan de ouders vaak over op formulemelk. Als we kijken naar de ingrediënten van het poeder, dan kunnen we in 9 van de 10 gevallen driekwart van de ingrediënten niet uitspreken.

Dan volgt de babyvoeding, de potjes kant en klare groenten en fruit. Waarin vaak E-nummers, toegevoegde suikers en additieven zitten om het langer houdbaar te maken. Vervolgens vinden we meterslange schappen vol met snoepgoed, chocolade, koekjes en gebak.(denk aan het genotscentrum in de hersenen) Om maar niet te spreken van de hoeveelheid soorten chips! Waar kinderen van jongs af aan aan verslaafd raken. En niet te vergeten de tieners, die het liefst snoep en chips eten en om het weg te spoelen een energiedrankje naar binnen slokken. Of cola en sinas. Wat kunnen we verwachten van de invloed van al dat geraffineerde voedsel op de hormoonhuishouding?

Dan komen de jongvolwassenen, voor hen zijn er in het kader van zelfstandig worden, op eigen benen staan, de kant en klare maaltijden, voor in de magnetron. Lekker snel en moeiteloos. Bij de tijd dat men een gezin sticht, zijn de hersenen zo getraind dat het smacht naar bewerkt en verwerkte voedingsmiddelen. Vaak blijft men in hetzelfde genre hun voeding halen. En naarmate we ouder en ouder worden, en de gezondheidsklachten steeds prominenter aanwezig zijn, verlangt men naar pensionering zodat er ook nog wat kan worden genoten na het werkgerechtigde leven.

Tegen de tijd dat men in een ouderen-instelling of verzorgingstehuis terecht komt, wordt er door bezuinigingen kant en klare maaltijden geserveerd met aardappelpuree op basis van aardappelpuree-poeder. Er komt geen Bildstar of Opperdoezer meer aan te pas.

Als we alle leeftijdscategorieën nagaan, dan zien we voedingsmiddelen geschikt voor een constante vergiftiging van de opgroeiende mens. En een constante vergiftiging leidt tot chronische gezondheidsklachten. Al gaat het om eczeem, reuma of artritis. Allen zijn signalen dat de vergiftiging zijn tol begint te eisen van het menselijke lichaam en vervolgens ook op de mentale gezondheid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.