Volvoed en Rose Runderkamp

Na een inspirerend, openhartig en energiek gesprek over voeding, voedingswaarde, gezondheid en klachten, zijn Volvoed en Rose Runderkamp een samenwerking aangegaan. Rose is een bevlogen orthomoleculair diëtist en we laten haar hieronder graag even aan het woord om zichzelf te introduceren. 

Graag stel ik me even voor. Mijn naam is Rose Runderkamp, ik ben orthomoleculair diëtist en mijn missie is om uw gezondheid te optimaliseren!

Mijn interesse in voeding begon op 17-jarige leeftijd waarna ik 15 kg afviel. Ik ervaarde voor het eerst hoe het was om fit te zijn en mezelf lekker te voelen. Ik ben de opleiding Voeding en Diëtetiek gaan doen die ik in 2013 afrondde. Meteen hierna ben ik begonnen aan de opleiding Sportdiëtetiek om sporters te gaan begeleiden. Al snel merkte is dat ik het wat oppervlakkig vond. Ook wist ik nog niet welke ‘kant’ ik op wilde gaan als diëtist. Ik liep al vrij snel met een grote boog om de Light producten, halvarine en andere nep-producten die de laatste jaren zijn ontwikkeld.

Ik raakte meer geïnteresseerd in de darmfunctie van de mens. In de praktijk zag ik steeds meer dat mensen zo verschillend reageren op verschillend voedsel. Eczeem, ontstekingen, darmklachten zag ik dagelijks in mijn praktijk. Ik heb de opleiding gevolgd in Londen om me te specialiseren in het FODMAP – beperkte dieet. Hierdoor kon ik samen met de mensen erachter komen waar ze wél en niet goed op reageren. Maar toch wist ik dat er qua voeding nog zoveel te leren was… 

Mijn tegenslagen in het leven hebben mij ook heel veel gebracht. Zo raakte ik in 2017 overspannen ‘burn-out’, een moeilijke periode waarin ik ook merkte hoe belangrijk gezonde voeding was om weer mezelf te worden. 

In juni 2018 ervaarde ik wat teveel bewerkt- en rood vlees en zuivel op mijn lichaam deed. Ik kreeg een astma aanval na een barbecue en nog een stootkuur prednison toe. Hierna zou ik weer het ‘vrouwtje’ zijn maar ik mocht nooit mijn medicatie vergeten in de toekomst aldus de dokter. Na een lange zoektocht heb ik voor mijzelf ontdekt dat voeding hier zo’n grote invloed op heeft (gehad).

In augustus 2018 werkt het helemaal duidelijk toen ik de opleiding tot Orthomoleculair therapeut ben gaan volgen. Ik ben veel meer plantaardig gaan eten en minder vlees (uiteraard goed opgevangen met andere producten) en mijn astma medicijnen staan sindsdien nog steeds in de kast. Onaangeraakt. Benauwdheid ken ik niet meer. 

Sinds de opleiding snap ik beter hoe het lichaam écht werkt. Hoe de darmen samenwerken met ons brein en hoe hormonen in ons lichaam werken. Ik weet nu, dit is mijn richting om verder in te groeien. Zie onderstaande al mijn opleidingen.

2013 Bacheloropleiding Voeding en Diëtetiek (BIG-geregisteerd) ©
2014 Sportvoedingdiëtetiek
2015 Bijscholing Fodmap Foodies darmklachten
2015 Gespecialiseerd FODMAP – diëtist (London – King’s College)
2016 Vrouwen en hormonen (Care for Women Instituut)
2018 Opleiding tot Orthomoleculair Therapeut © – Ortho Health Foundation
2019 Bijscholing orthomoleculaire & complementaire zorg in de praktijk van de verloskundige
2019 Opleiding tot geregistreerd darmtherapeut – Ortho Linea

Ben je al wat bewuster met gezondheid bezig? Maar blijf je (vage)klachten houden? Kom dan meer te weten over Rose, haar werkwijze en wat ze voor jou kan betekenen. Zie haar website:

www.roserunderkamp.nl